Return to site

Bedemand uddannelse - Hvordan bliver man bedemand?

Jobbet som bedemand kræver ikke en særlig uddannelse eller autorisation, men det er muligt at tage en uddannelse

En bedemand hedder oprindeligt en Bydemand, og engang havde de langt flere forskellige opgaver, og altså ikke kun behandling af døde. De blev eksempelvis hyret til at invitere folk til fest og andre glædelige begivenheder – hvilket er noget anderledes i dag.

Jobbet som bedemand kræver ikke en særlig uddannelse eller autorisation, men det er muligt at tage en uddannelse og blive eksamineret bedemand.

Uddannelsen henvender sig til personer som ønsker at være selvstændig bedemand eller ønsker beskæftigelse som assisterende bedemand. Formålet med uddannelsen er at sikre høj og ensartet kvalitet af ydelser.

Uddannelsen til bedemand ser sådan her ud:

Praktik - Der består af et ansættelsesforhold/ mentorforløb med praktisk afprøvning af alle bedemandens arbejdsfunktioner, som minimum kræves 1 års praktik.

Praktikperioden afsluttes med praktikprøvning af minimum 1 uges varighed, som skal gennemføres med en godkendt praktikvært, og med dokumentation af vidensniveauet.

Teori - Gennem den 1 årige praktikperiode gennemføres 2 teoretiske forløb med afsluttende prøver.

De teoretiske forløb indeholder en række emner, bl.a. personlig afklaring, sorgens faser, psykologiske aspekter, kommunikation og samtaleteknik, relevant lovgivning, etik, kulturhistorie m.m.

Som bedemand møder man mennesker, der befinder sig i en svær situation. Derfor skal man være høflig og have en rolig udstråling. Det er vigtigt at man kan vise medlidenhed og empati, så de pårørende føler sig godt tilpas.

Eksamen - Der består af en vejledende samtale med faglig rådgivning om egnethed til branchen. Gennemførelse af afsluttende eksamen og udstedelse af eksamensbevis.

Prisen for teoridelen er kr. 20.000 til dækning af undervisning og materialer. Hertil kommer udgifter til fortæring og overnatning. Gennemførelse af uddannelsen er en betingelse for at kunne optages i foreningen Danske Bedemænd.

Som bedemand kommer du i tæt kontakt med mennesker der virkelig værdsætter din hjælp. Du får lov at hjælpe mennesker når de er i de sværeste situationer, og du kan gøre en stor forskel for disse mennesker.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly